icon-close

Het Team

Martijn en Judith delen een grote passie voor rum. Martijn is altijd geïnteresseerd in hoe dingen gemaakt worden en het dan zelf doen. Hij houdt van kwaliteit en mensen zien genieten van wat hij heeft gemaakt. Voor Judith betekent rum Carribische vibes en goeie tijden met vrienden. Dit is terug te zien in de rum; goede kwaliteit die het feestje kan maken. In de afgelopen jaren hebben ze veel geleerd over rum en rum productie. Nu willen ze hun liefde voor dit product delen met de wereld en iedereen hun creaties laten proeven!

Dit is Judith

Met een achtergrond in sociale geografie en stadsplanning werkte Judith hiervoor voor de Gemeente Amsterdam als projectmanager in gebiedsontwikkeling. Met haar liefde voor de stad was ze erg gepassioneerd in het maken van levendige wijken waar de mensen centraal staan. Dezelfde vibes van verbinden en gemeenschap creëren staan ook centraal voor Judith’s Rummieclub droom. Als een persoon die niet van bier of wijn houdt was de stap naar rum snel gemaakt. Haar smaak ontwikkelde zich van Bacardi Oakhearts tot een drogere ‘funky’ stijl van rum uit regio’s als Haiti, Jamaica, Mauritius, St Lucia en Barbados. En natuurlijk onze eigen Nederlandse rum.

Ze is dol op haar werk als destilleerder in een kleine destilleerderij; het ene moment werk je met je handen en word je vies, het andere moment ontmoet je nieuwe mensen of maak je strategische plannen. Aan de ene kant is het erg specialistisch en gefocust en aan de andere kant is het heel divers en sociaal.

Dit is Martijn

Martijn heeft zijn carriere in de IT gewerkt als ontwikkelaar voor verschillende grote merken. Samen met Judith besloot hij een paar jaar geleden Rummieclub te starten. Hij heeft altijd een grote interesse gehad voor technologie, maar ook voor biologie en natuur. Nadat hij eerst op technologie heeft gefocust heeft hij nu een manier gevonden om beide interesses te combineren. Martijn begon als whisky fan. Tijdens verschillende vakanties in Schotland bezocht hij meerdere destilleerderijen. Hier ontstond ook de grap over het opzetten van een destilleerderij.

Om een destilleerderij te openen moet je geinteresseerd zijn in hoe je dingen moet maken. Martijn was altijd in de keuken te vinden om bijvoorbeeld bitterballen of snoep te maken. Langzaamaan liep deze hobby uit de hand en begon hij met zijn eigen dranken. Op het begin met een fluitketel, wat koperen leidingen van de Gamma en goedkope wijn. Later verdiepte hij zich in fermentatie en het maken van rum. Nu jaren later is hij samen met Judith de eigenaar van destilleerderij Rummieclub.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »