icon-close

Over Ons

Rummieclub is de Diemense rum destilleerderij van Judith de Bie en Martijn Gerrits. In oktober van 2022 hebben we ook onze drankenwinkel geopend, een waar ‘craft drinks’ paradijs op Oostenburg, Amsterdam. We staan voor oprechte ambacht gecombineerd met vrolijke vibes. Behalve goede rum maken focussen we ons ook op educatie over deze spirit.

Maar hoe is het zo ver gekomen dat we ons leven op zijn kop hebben gezet en een rum destilleerderij zijn begonnen?

Het begon er eigenlijk mee dat we altijd aan het experimenteren waren met koken en spannende drankjes. Lekker voor onszelf, maar vooral ook om de resultaten met onze vrienden te delen. Aangezien sterke drank altijd al een grote interesse van ons was, begonnen we te destilleren als hobby. We bezochten verschillende destilleerderijen in binnen en buitenland. Na een aantal jaar was de grap om samen een destilleerderij te starten niet echt meer een grap, maar besloten we het gewoon te gaan doen.

En waarom rum? Nou, omdat we zelf dol zijn op rum, cocktails met rum en de geweldige vibes van de rumwereld. Maar vooral ook omdat rum meer liefde en aandacht verdient dan het nu vaak krijgt.

Dat betekende wel dat we ons huis moesten verkopen om wat startkapitaal vrij te spelen en uiteindelijk ook onze banen hebben opgezegd. Na de succesvolle en vermoeiende crowdfundingcampagne kregen we na lang wachten en veel voorbereidingen december 2019 eindelijk de sleutel van onze destilleerderij in Diemen.

Met een prachtige muurschildering van graffiti kunstenares Mick La Rock op onze 10 meter hoge muur. Wat waren wij blij toen we in januari 2020 de toestemming kregen om echt te mogen destilleren. De eerste vaten werden gevuld en onze ongerijpte rums (Colourful White and Overproof) gingen voor het eerst in productie.

Net toen we klaar waren voor het openingsfeest en onze rums aan de wereld wouden tonen maart 2020 veranderde de wereld door corona. Dat schopte onze plannen behoorlijk in de war, maar we lieten ons niet gek maken en startte de Rummieclub Cocktail Service. Elke week ging Judith op pad met haar fiets om cocktails rond te brengen. Onze tropische cocktails blijven een belangrijk onderdeel van ons bedrijf. In de zomer 2020 gingen uiteindelijk dan onze eerste flessen richting bars en slijterijen, een spannend moment. 

Naast de productie steken we ook graag onze tijd in rum educatie met bijvoorbeeld proeverijen en masterclasses. Er is zo veel te leren over rum, terwijl de basis kennis over rum vaak erg beperkt is. Wij denken dat het erg belangrijk is om kennis te delen over deze super diverse drank.

Alsof het nog niet spannend genoeg was, besloten we er nog een schepje bovenop te doen en onze eigen winkel in het centrum van Amsterdam te openen.

In een strategie vergadering in het voorjaar van 2021 kwam het hoge woord er uit; we willen onze eigen dranken winkel gaan openen. Niet alleen met onze eigen Rummieclub producten, maar ook andere toffe kleinschalige ambachtelijke ondernemers in het zonnetje zetten.

En dus gingen we op zoek naar een tweede pand en vonden een prachtige winkel locatie op het dynamische gebied van Oostenburg. Een gebied in ontwikkeling aan de Oostkant van het centrum van Amsterdam, waar de komende jaren veel nieuwe bewoners komen en met een rauw industrieel randje waar we ons wel thuis voelen.

Najaar 2022 hebben we hier ons eigen drankenparadijs geopend. En ja, daar hoorde ook weer een nieuwe crowdfunding bij die als een speer ging deze keer. En een heleboel nieuwe producten in de Rummieclub lijn, zoals de Honey, Spiced en Barrel Aged. Maar ook een likeuren lijn met koffielikeur, falernum en sinasappellikeur.

Hopelijk tot ooit in onze destilleerderij of onze drankenwinkel!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »