Welkom op onze nieuwe site, er komen iedere dag nieuwe producten online! Zie je je favoriet niet? Neem contact met ons op
icon-close

Over Ons

Rummieclub is de Diemense rum destilleerderij van Judith de Bie en Martijn Gerrits. In oktober van 2022 hebben we ook onze drankenwinkel geopend, een waar ‘craft drinks’ paradijs op Oostenburg, Amsterdam. We staan voor oprechte ambacht gecombineerd met vrolijke vibes. Behalve goede rum maken focussen we ons ook op educatie over deze spirit.

Maar hoe is het zo ver gekomen dat we ons leven op zijn kop hebben gezet en een rum destilleerderij zijn begonnen?

Het begon er eigenlijk mee dat we altijd aan het experimenteren waren met koken en spannende drankjes. Lekker voor onszelf, maar vooral ook om de resultaten met onze vrienden te delen. Aangezien sterke drank altijd al een grote interesse van ons was, begonnen we te destilleren als hobby. We bezochten verschillende destilleerderijen in binnen en buitenland. Na een aantal jaar was de grap om samen een destilleerderij te starten niet echt meer een grap, maar besloten we het gewoon te gaan doen.

En waarom rum? Nou, omdat we zelf dol zijn op rum, cocktails met rum en de geweldige vibes van de rumwereld. Maar vooral ook omdat rum meer liefde en aandacht verdient dan het nu vaak krijgt.

Dat betekende wel dat we ons huis moesten verkopen om wat startkapitaal vrij te spelen. Judith is part-time gaan werken bij haar baan bij de Gemeente Amsterdam om alles uit te zoeken en op te starten. Nadat een aantal locaties op niks uitliepen vonden we ons prachtige gebouwtje aan de Oost kant van Amsterdam in Diemen.

We besloten een crowdfunding campagne op te zetten om het kleine financiële gat te dichten om onze apparatuur te kunnen kopen. Na de succesvolle en vermoeiende crowdfundingcampagne startte het lange wachten, aangezien de bouw van het pand heel veel vertraging had opgelopen. Na bijna een jaar wachten en een huiskamer vol met vaten en apparatuur, kregen we december 2019 eindelijk de sleutel.

Nadat we de destilleerderij hadden ingericht, is onze prachtige muurschildering in 10 dagen gespoten door Mick La Rock. Wat waren wij blij toen we in januari 2020 de toestemming kregen om echt te mogen destilleren. De eerste vaten werden gevuld en onze ongerijpte rums (Colourful White and Overproof) gingen voor het eerst in productie.

Net toen we klaar waren voor het openingsfeest en onze rums aan de wereld wouden tonen Maart 2020 veranderde de wereld door corona. Dat schopte onze plannen behoorlijk in de war, maar we lieten ons niet gek maken en startte de Rummieclub Cocktail Service. Elke week ging Judith op pad met haar fiets om cocktails rond te brengen. Onze tropische cocktails blijven een belangrijk onderdeel van ons bedrijf.

In de zomer 2020 gingen uiteindelijk dan onze eerste flessen richting bars en slijterijen, een spannend moment. Gelukkig werden ze goed ontvangen, de flessen vlogen over de toonbank. Onze rum vrienden van over de hele wereld hebben een flesje besteld!

Naast de productie steken we ook graag onze tijd in rum educatie met bijvoorbeeld proeverijen en masterclasses. Er is zo veel te leren over rum, terwijl de basis kennis over rum vaak erg beperkt is. Wij denken dat het erg belangrijk is om kennis te delen over deze super diverse drank.

Alsof het nog niet spannend genoeg was, besloten we er nog een schepje bovenop te doen en onze eigen winkel in het centrum van Amsterdam te openen.

In een strategie vergadering in het voorjaar van 2021 kwam het hoge woord er uit; we willen onze eigen dranken winkel gaan openen. Niet alleen met onze eigen Rummieclub producten, maar ook andere toffe kleinschalige ambachtelijke ondernemers in het zonnetje zetten.

En dus gingen we op zoek naar een tweede pand en vonden een prachtige winkel locatie op het dynamische gebied van Oostenburg. Een gebied in ontwikkeling aan de Oostkant van het centrum van Amsterdam, waar de komende jaren veel nieuwe bewoners komen en met een rauw industrieel randje waar we ons wel thuis voelen.

Najaar 2022 verwachten we hier een waar drankenparadijs te bouwen. En ja, daar hoorde ook weer een nieuwe crowdfunding bij. En een heleboel nieuwe producten in de Rummieclub lijn, zoals de Honey, Spiced en Barrel Aged. Maar ook een likeuren lijn met koffielikeur, falernum en sinasappellikeur is in ontwikkeling.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »