Rummieclub gerijpte rum

Op dit moment hebben we nog geen gerijpte Rummieclub edities aangezien de rum nog in het vat (ex-bourbon) zit. December 2019 kregen we de sleutel van de destilleerderij en dus moeten we nog wat geduld hebben voor deze editie, maar van wat we proeven in de vaten wordt het jammie. Cyril Bath is de kunstenaar die het label voor deze editie zal ontwerpen.

Zodra we de toestemming van de Douane hadden om te produceren en we vervolgens de nieuwe apparatuur een beetje onder de knie hadden hebben we een aantal 100 liter vaten gevuld met onze rum. Het gaat om ex-bourbon barrels van de Jim Beam destilleerderij. Vanuit de bourbon regelgeving mag slechts virgin (nieuw) Amerikaanse eikenhouten vaten gebruikt worden en dus is dit vat hiervoor één keer gebruikt (met Bourbon) voordat het naar de Rummieclub destilleerderij kwam.

We hebben nog niet besloten hoe lang deze rum op het vat zal blijven, maar we zullen ze regelmatig proeven om te kijken hoe ze zich ontwikkelen. Zodra wij vinden dat ze klaar zijn zullen we ze bottelen. We hebben nu dus nog geen release datum, maar houden jullie op de hoogte 😉

Hoe drink je deze rum:

Rum is a prachtige drank om puur te drinken, maar wordt ook vaak gebruikt in heerlijke cocktails. Wat inspiratie nodig? Onderstaand vind je onze cocktailrecepten.

Details

Location fermentation & distillation Rummieclub distillery, Amsterdam, the Netherlands
Single Distillery Yes
Source material Organic Molasses from Paraguay
Primary Yeast Source A combination of cultured yeast and airborne yeasts
Fermentation Time Around 6 to 7 days
Yeast Type Saccharomyces Cervisiae
Fermentation vessel type Stainless Steel
Temperature controlled
Istill: Yes (25°). Fermentation tank 1 and 2: No
Wash size and proof 500 liters at+-8%
Open fermentation Istill: No. Fermentation tank 1 and 2: Sometimes
Distillation and still Batch distillation in a Istill500
About the still Istill is a hybrid still with a mutiple programs
Still material Stainless steel. We use copper waffles and a copper reflux capacitor to extract undesired compounds. 
Still heat source Electric heaters in the boiler (direct heating) 
Off the still proof 80-85% ABV
Filtration Non chill filtered, no charcoal filtering
Additives (color, sugar) Nothing
Water source Water from the dutch dunes, extra filtration for prooving (reverse osmoses) 
Bottle proof 40% ABV
Location Aging Rummieclub distillery, Amsterdam, the Netherlands or E&A warehouse, Amsterdam, the Netherlands
Minimum Age in Wood ‘X’ years (still in the casks)
Barrel entry proof 60 percent ABV
Cask Type Ex-bourbon barrels
Cask Size 100 and 200 liter barrels
First Fill Yes